Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 254/12 decembrie 2024 privind desfășurarea activității de pregătire profesională



Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 254/12 decembrie 2024 privind desfășurarea activității de pregătire profesională inițială în ciclul 2025

UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA
Comisia Permanentă

DECIZIA nr. 254
12 decembrie 2024
privind desfășurarea activității de pregătire profesională inițială
în ciclul 2025

În conformitate cu dispozițiile art. 67 alin. (1) lit. h) și alin. (3) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 299 alin. (5), și art. 312 alin (1) lit. a) din Statutul profesiei de avocat, precum și cu cele ale art. 311 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat coroborat cu prevederile art. 10 alin. (1) lit. a) din Statutul I.N.P.P.A.,

În temeiul dispozițiilor art. 4 alin. (1) și alin. (2) lit. a), art. 7 alin. (1) lit. b) și art. 14 lit. g) și r) din Statutul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.),

În acord cu prevederile art. 14 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al I.N.P.P.A.,

Comisia Permanentă, în ședința sa din 12 decembrie 2024,

DECIDE:

Art. 1. (1) – Activitățile de formare aferente anilor I și II de pregătire profesională inițială – ciclul 2025, care vor începe la data 3 februarie 2025 (anul I) și, respectiv, la data de 20 ianuarie 2025 (anul II), se vor desfășura în sistem combinat, fizic și online, după cum urmează:

– cel puțin 50% în sistem fizic, în spațiile puse la dispoziție de structurile teritoriale ale I.N.P.P.A.

– cel mult 50% în sistem online, în platforma Zoom.

(2) Cu respectarea dispozițiilor alin. (1), directorul structurii teritoriale a I.N.P.P.A. decide proporția dintre activitățile organizate în sistem fizic și cele organizate în sistem online la respectiva structură teritorială. După consultarea  formatorilor interesați, directorul poate stabili ca una sau mai multe discipline să fie organizate în sistem integral fizic.

(3) Potrivit dispozițiilor art. 37 alin. (4) din Regulamentul de organizare și funcționare a I.N.P.P.A., activitățile desfășurate online la o disciplină nu pot depăși jumătate din numărul total al orelor prevăzute prin planul de formare la respectiva disciplină. În consecință, absențele unui cursant de la activitățile fizice de la o disciplină nu pot fi compensate cu activități realizate online la aceeași disciplină, dacă prin aceasta este depășită limita maximă prevăzută de Regulamentul de organizare și funcționare a I.N.P.P.A. pentru aceste din urmă activități.

(4) Fac excepție de la prevederile alin. (1) – (3) activitățile de formare inițială la disciplinele de drept european (anul II de pregătire profesională inițială), care se desfășoară integral în sistem online, fiind precedate de un tutorial online de 2 ore, cu caracter preponderent organizatoric.

(5) În mod excepțional și cu respectarea prevederilor alin. (3), la cererea cursantului indicând motive temeinice, activitatea de la un atelier al unei grupe și de la care cursantul a absentat poate fi recuperată de acesta prin participarea la un atelier al altei grupe, dacă:

– titularului atelierului acestei din urmă grupe este de acord, și

– dacă materia de studiu de la atelierul acestei din urmă grupe este aceeași cu materia atelierului de la care cursantul a absentat.

(6) Stabilirea grupelor de cursanți, programarea activităților de formare inițială și stabilirea ordinii în care se desfășoară activitățile fizice și cele online se realizează în baza deciziei directorului structurii teritoriale a I.N.P.P.A.

Art. 2. – Prezenta decizie se comunică structurii centrale a I.N.P.P.A. și centrelor sale teritoriale și se publică pe site-urile www.unbr.ro și www.inppa.ro.

 

COMISIA PERMANENTĂ


Descarcă decizia fișier DOCX / PDF

Descarcare atasamentDescarcare fisier: Decizia_CP_254-2024_desfasurare_cursuri_INPPA_2025_Final_comunicata.pdf

Stiri recente

Stiri vizualizate